Les classes escolars comencen a Sarral amb diverses millores al seu centre, el CEIP Salvador Ninot. Entre els més destacats es troba la reforma de les classes de primer i cinquè de Primària, on s’ha substituït l’antic sostre de canyís de guix per un de pladur,  amb aïllament tèrmic de fibra de vidre tèxtil. També s’han modernitzat i substituït les instal·lacions d’electricitat i l’enllumenat i finalment, s’ha pintat. La rehabilitació ha tingut un cost de 26.763 euros, que ha assumit el departament d’Ensenyament íntegrament. L’Ajuntament de Sarral ha gestionat l’obra i ha pagat el nou mobiliari.

Enderrocament del sostre d’algunes de les aules del CEIP Salvador Ninot de Sarral (Imatge: Cedida)

L’actual edifici de l’escola de Sarral es va aixecar fa més de 60 anys, i la rehabilitació que ara s’estrena se suma a la de dues altres aules, que també es van reformar a inici d’aquesta legislatura, aleshores assumint-ne a parts iguals el cost entre la conselleria i l’Ajuntament.

Altres arranjaments al centre

A més de les quatre aules, també s’ha anivellat el camp de futbol per possibilitar la pràctica als alumnes, que ara es trobaven amb tolls i clots. S’hi ha delimitat amb una tanca de fusta i fet arribar l’aigua a l’hort escolar, s’ha emprès la reparació de la sortida de fums de la calefacció i s’han instal·lat tres passos a nivell elevats per obligar els vehicles a reduir la velocitat en creuar per la zona de pas de la canalla.

Aquesta legislatura, la regidoria també preveu seguir amb les millores al Salvador Ninot. Concretament, tancant la zona de serveis on s’allotja la caldera, substituint la porta d’accés al carrer per una de corredissa per tal de millorar la seguretat; la reparació de les escales exteriors i, al camp de futbol, es preveu reformar-ne el mur i instal·lar una porta d’accés nova.