Una quinzena d’alumnes han començat aquesta setmana el primer cicle de grau superior de la Conca de Barberà. Es tracta del cicle d’energies renovables, que ha arrencat superant les expectatives d’inscrits que s’havien marcat a la comarca.

El cicle, que imparteix l’institut Martí l’Humà de Montblanc, es fa en col·laboració amb Concactiva i l’Agència Comarcal de l’Energia. De fet, les classes es fan a les aules de Concactiva. La Conca, asseguren, necessitava un cicle superior per satisfer la demanda de professionals qualificats que té el sector.

ÀUDIO: El tècnic de l’Agència Comarcal de l’Energia, Jaume Galofrè, detalla els principals objectius

Alumnes que, un cop acabin els seus estudis, tindran formació en l’àmbit de l’energia eòlica i fotovoltaica. Un cicle eminentment pràctic on els alumnes executaran els seus propis projectes. “Sabem que en l’àmbit, sobretot de la fotovoltaica, hi haurà necessitat de persones qualificades, i serà una bona oportunitat per als alumnes”, explica Jordi Duran, professor del cicle de grau superior d’energies renovables.

ÀUDIO: El professor del cicle d’energies renovables, Jordi Duran, explica les oportunitats de futur

Un futur amb sortides laborals

Un altre dels objectius del cicle és arrelar joves al territori formant-los en una professió que, asseguren, està a l’alça. Alguns s’hi han inscrit després d’estudiar altres cicles i veuen aquest com una oportunitat de futur. Xavier Saura, un dels alumnes, explica que espera no tenir problemes per trobar feina quan acabi els estudis. Hi ha alumnes que combinen el cicle amb la seva feina actual. La majoria són de la Conca, però també n’hi ha que venen de fora, complint també l’objectiu de convertir el cicle en un pol d’atracció de gent a la comarca.

ÀUDIO: L’alumne del cicle, Xavier Saura, parla del futur laboral

El cicle tindrà una durada de dos anys i comptarà també amb pràctiques a empreses del sector.