El so de les campanes, associat a la quotidianitat dels nostres pobles i ciutats, té milers d’anys d’història. Al Museu Comarcal de la Conca de Barberà s’han proposat posar en valor la història de les campanes de la comarca en una exposició que es pot veure fins al 3 d’octubre. Recull la singularitat de les campanes de la Conca i la seva història. 

Però el més destacat és el testimoni dels campaners i campaneres que encara queden en actiu i que toquen manualment la campana. A l’exposició s’hi pot veure un vídeo amb la desena de campaners que en dies assenyalats toquen les campanes manualment, com és el cas de Montblanc. Amb això també volen que no es perdi el seu testimoni i que serveixi d’exemple per a futures generacions de campaners. 

A la mostra també s’hi pot veure una petita campana que s’ha fos per l’ocasió i on els visitants poden aprendre els diversos tocs existents. Tocant el cel amb una corda fa un recorregut pel món de la campana a la Conca de Barberà. Una immersió als sons característics de la nostra història.