Mossos d’Esquadra de les Unitats d’Investigació i Seguretat Ciutadana de la comissaria de Valls van desmantellar el passat dimecres un cultiu de marihuana ubicat a Vimbodí i Poblet. L’acció policial va finalitzar amb tres detinguts de 22, 28 i 31 anys, de nacionalitat albanesa i sense domicili conegut com a presumptes autors d’un delicte de tràfic de drogues. Els treballs d’investigació es van iniciar el passat 5 de setembre arran d’una informació rebuda sobre l’existència d’una possible plantació de marihuana en una zona de difícil accés pròxima al Castell de Riudabella.

A primera hora del matí, els mossos van portar a terme un dispositiu en aquesta zona boscosa delimitada per una tanca de troncs i restes vegetals per tal d’evitar l’accés i la visió de dues plantacions. Els agents van trobar-hi nombroses plantes en una avançada fase de producció i una elevada quantitat de cabdells. La plantació, amb dues zones de cultiu, rebia l’aigua impulsada per un motor de bombeig a través d’unes mànegues que sortien de cinc basses de plàstic ubicades en un punt pròxim més elevat. En total es van localitzar 3.225 plantes de marihuana de fins a dos metres i mig d’alçada.

En aquest mateix entorn, els mossos van trobar un campament amb cinc tendes de campanya on van sorprendre i detenir tres homes que s’encarregaven de la vigilància i conreu d’aquestes plantacions. Al lloc s’hi va trobar bombones i una petita cuina de gas butà, aliments i begudes, un aparell per a generar electricitat, motxilles, roba, estris i diversos productes fitosanitaris per la protecció i el creixement dels cultius.

Els tres detinguts han passat aquest matí a disposició del jutjat en funcions de guàrdia de Valls.

Plantació de Marihuana al Castell de Riudabella, Vimodí