La Conca de Barberà ha donat el tret de sortida a un nou curs escolar, amb restriccions més relaxades que l’any anterior, i això s’ha notat també en el transport i el menjar. El Consell Comarcal és l’encarregat de les beques menjador i també dels autobusos escolars de la comarca i durant aquest nou curs s’ha fet visible un augment de sol·licituds en tots dos àmbits.

En concret, ha destacat el número de sol·licitud de beques menjador, que s’ha incrementat fins a les 341, 8 més que el curs anterior. Una xifra més elevada si es té en compte el nou horari de l’Institut Joan Amigó i Callau, que en ser intensiu no compta amb menjador, el que ha significat un descens de 30 sol·licituds. Un increment que segons la consellera d’Educació del Consell Comarcal, Judit Garcia, podria ser efecte de la pandèmia i la consegüent crisi econòmica que està desenvolupant.

ÀUDIO: La consellera d’Educació del Consell Comarcal de la Conca de Barberà, Judit Garcia, destaca el canvi de paradigma

Tot i les sol·licituds realitzades, no totes tenen una resposta positiva, fins al moment i a falta de tancar les resolucions, han rebut la beca amb un règim del 70% un total de 205 alumnes i únicament han rebut l’ajut complet 22 dels sol·licitants.

Més d’una cinquantena de nous alumnes en el transport escolar

Les rutes de transport escolar també han augmentat significativament la xifra de viatgers. Amb un total de 23 rutes desplegades per la comarca, enguany són 392 els alumnes que han demanat aquest servei, 56 més que l’últim curs. Com a novetat, ja no és necessari prendre la temperatura abans de pujar a l’autobús, tot i això es continua mantenint els grups bombolla a l’interior del vehicle i la desinfecció de mans abans d’entrar.

ÀUDIO: Judit Garcia parla dels principals canvis en el transport escolar

Un altre dels punts destacats d’aquest nou curs és que les sol·licituds s’han fet íntegrament online, un format que ha pogut complicar alguna de les sol·licituds per falta de material, però que ha estat ben rebut, fet que es reflecteix en el total de sol·licituds fetes, superiors a l’any anterior.