Victòria Cañís s’ha convertit en la primera alcaldessa de Sarral. Aquesta tarda tindrà lloc el ple d’investidura, moment en què l’actual alcalde, Jaume Fornés, de La Federació d’Independents de Catalunya (FIC), cedirà l’alcaldia a la candidata d’Esquerra Republicana (ERC) després de dos anys de mandat.

Aquest canvi neix d’un pacte entre els dos partits després de les eleccions de 2019, quan es va acordar el partiment de l’alcaldia per FIC i ERC durant dos anys de mandat cadascun, obrint així una nova etapa al municipi que fins al moment havia estat governat per Convergència i Unió, ara únic partit a l’oposició amb 4 regidors.

La nova alcaldessa ha valorat positivament els dos anys de govern i els canvis que ha comportat, tot apostant per dos anys més amb la intenció de dur a terme projectes imprescindibles per millorar els serveis, els equipaments i les condicions d’habitatge, entre altres. Afegint també valors com la igualtat de gènere i la sostenibilitat.

ÀUDIO: La nova alcaldessa de Sarral, Victòria Cañís, aposta per un govern de continuïtat

Jaume Fornés també ha fet balanç dels dos anys de mandat, valorant-los com a “molt positius”, tot i haver-se trobat amb diverses dificultats fruit de l’anterior govern. Dos anys en els quals s’han recuperat els grallers, els guies de Sarral i l’Associació de Joves, entre d’altres.

Alguns canvis entre les regidories

Aquest canvi arriba amb la remodelació d’alguns càrrecs per reubicar-los a la nova situació. El més destacat és la creació de la regidoria de Comerç, a càrrec de Ricard Miquel (ERC) qui a més ara serà el primer tinent d’alcalde. D’altra banda, Jaume Fornés és ara també nou conseller comarcal d’Acció Social i incorpora aquesta responsabilitat a les d’Hisenda, Indústria i Promoció Econòmica. Eduard Saltó (ERC) incorpora a les seves responsabilitats Joventut, de la qual també és el nou conseller comarcal, i serà el segon tinent d’alcalde. Pau Moreno (FIC) manté les àrees de responsabilitat, però reforça la de Governació amb Recursos Humans del consistori.