El lleure ha estat fins al moment un dels sectors més afectats per la pandèmia. La falta de temps i de coneixement sobre la situació va fer que moltes de les activitats no es poguessin reprendre amb normalitat durant el 2020. Aquest any, en canvi, les xifres comencen a apropar-se a les d’abans de la pandèmia, amb 3.200 participants en activitats de lleure, tant monitors com alumnes, a la Conca de Barberà.

ÀUDIO: El director general de Joventut, Àlex Sastre, parla de la recuperació de les colònies d’estiu

Cases de colònies com l’Alberg Jaume I de l’Espluga de Francolí han adaptat les seves activitats per ajuntar els alumnes en grups bombolla i han reduït notablement el nombre d’assistents en cada activitat. D’aquesta manera, durant el mes de juliol s’han acollit uns sis grups diferents formats per 50 participants i el mes d’agost serà el torn de les famílies amb xifres similars.

ÀUDIO: El director de l’Alberg Jaume I, Maurici Ribé, específica quines són les xifres d’enguany

Una de les sales d’instruments de ‘L’Estiu es Teu’ de l’Alberg Jaume I (Imatge: Laia Molné)

En el cas de les colònies musicals de l’Alberg Jaume I, anomenades ‘L’Estiu és Teu’, s’han hagut d’adaptar aquest any, ja que cada alumne ha de portar el seu propi instrument i no està permès compartir-lo amb altres companys. Tot i els canvis, l’alberg recupera una de les activitats principals de les colònies d’estiu.

De moment, el sector compta amb una incidència baixa de contagis i s’han doblat esforços per fer testos a monitors i alumnes, així com vacunar aquells professors que encara no ho haguessin fet.