Desactivar una bomba de fum col·locada per atemptar contra els empresaris d’una fàbrica l’any 1918, aquest era l’objectiu de les famílies i amics que van participar aquest dijous en l’Escape Room a l’aire lliure que es va celebrar com a part de les activitats de la Setmana de la Joventut de l’Espluga de Francolí.

Amb un total de sis proves repartides pel nucli antic del municipi, els participants es desplaçaven amb una tablet per completar els diferents puzles tot descobrint la situació que patien els treballadors d’una fàbrica durant la revolució industrial. L’última decisió era en mans dels jugadors, que havien de deliberar entre fer explotar la bomba o desactivar-la. Una activitat que tot i pensada per a joves també va atreure l’atenció de moltes famílies.

ÀUDIO: Una de les jugadores de l’activitat, Inma Saumell, explica que era una activitat per tota la família

Aquesta activitat, organitzada per l’empresa Gaudire, està dissenyada per evitar el contacte dels jugadors amb els objectes, d’aquesta manera els grups es desplaçaven d’un punt a un altre amb una tablet adaptada per l’activitat, on s’havia de respondre els diferents puzles i endevinalles per completar, en menys de 40 minuts, el recorregut.

ÀUDIO: El responsable de l’activitat, Oussama Chouati, especifica el funcionament de l’Escape Room

Més d’una vintena de grups van poder participar en aquest Escape Room, que a diferència d’anys anteriors, es desplaçava a l’exterior per mantenir les mesures de seguretat. Una alternativa que va tenir molt bona acollida entre els participants.

ÀUDIO: La regidora de Ciutadania, Aida Morgades, parla del nou format d’Escape Room