El Consell Comarcal de la Conca de Barberà va impulsar el 2020 les targetes moneder social per ajudar a les famílies a fer front a la situació derivada per la pandèmia de la Covid-19. Durant el primer semestre del 2021, l’àrea de Benestar Social ha comptabilitzat més de 600 targetes repartides a la comarca.

En concret, 654 persones s’han pogut beneficiar del projecte comarcal de repartiment de targetes de prepagament, que es destinen a persones amb risc de vulnerabilitat i que garanteixen l’accés a productes d’alimentació, d’higiene i de la llar. L’Oficina tècnica del Pla d’Inclusió Social (PLIS), que depèn de l’àrea de Benestar Social, hi ha destinat 25.643 euros.

La mateixa oficina gestiona altres programes per millorar la qualitat de vida de persones en risc d’exclusió, com el Sistema de Distribució d’Aliments, que des de Montblanc, Santa Coloma de Queralt i Vimbodí i Poblet ha repartit 365 lots d’aliments envasats, dels quals se n’han beneficiat un miler de persones. Ara, es treballa per tal que aquest programa també arribi a Sarral.

L’àrea de Benestar Social de la Conca també gestiona subvencions per a la realització d’activitats escolars, tracta temes relacionats amb la pobresa energètica i l’abordatge integral domiciliar, entre d’altres.