La Diputació de Tarragona ha iniciat aquesta setmana la segona fase de millora de la carretera TV-7002 que connecta la vila de Vimbodí amb el Monestir de Poblet. Els treballs, que condicionaran la via entre el punt quilomètric 0,700 i l’encreuament amb la T-700, permetran continuar amb la reforma global de la carretera que es va iniciar l’any 2011 amb la remodelació d’un primer tram entre el nucli urbà de Vimbodí i el punt quilomètric 0,700, passat el riu Milans.

L’obra preveu ampliar la calçada fins als 6,3 metres per millorar el pas dels vianants, s’arreglaran els revolts i interseccions, es renovarà la senyalització i s’arranjaran el drenatge i els ponts, entre altres actuacions. També s’habilitarà un itinerari segur per a ciclistes i vianants, de 3,89 quilòmetres, donant continuïtat al carril bici executat en la primera fase del projecte. Un altre dels punts claus d’aquesta actuació és la creació d’un mirador panoràmic al costat dret de la via per poder gaudir de les vistes del Monestir de Poblet de forma segura.

En total, els treballs d’aquesta segona fase de condicionament de la TV-7002 suposaran una inversió d’1,9 milions d’euros, milloraran 3,3 quilòmetres de la via i tindran una durada d’11 mesos. Aquestes obres complementaran la millora que es va realitzar l’any 2011 i que van tenir un cost de quasi 2 milions d’euros.