La representació biennal dels Pastorets se celebrarà finalment el Nadal d’aquest 2021. L’última edició es va veure suspesa a causa de la situació sanitària provocada per la Covid-19. L’espectacle canviarà així els anys parells pels imparells i el Pessebre Vivent d’aquest 2021 s’ajornarà a l’any vinent. Una decisió que s’ha pres deforma conjunta amb l’acord de l’Assemblea General de l’Associació del Pessebre Vivent de l’Espluga i el grup Tratea Teatre del Casal.

Malgrat l’evolució positiva de la pandèmia i de la campanya de vacunació, les entitats organitzadores han vist més viable preveure pel proper Nadal la representació al Teatre del Casal, amb control d’aforament i el públic assegut i deixar per l’any vinent la representació del Pessebre Vivent, on l’últim cop, el 2019, van acumular-se fins a 5.000 visitants en 4 dies, generant importants aglomeracions, impensables actualment.

El canvi generacional dels Pastorets arribarà aquest 2021

Pel Nadal del 2020 s’havia previst la major renovació generacional de l’elenc d’actors i actrius dels Pastorets de l’Espluga després de 20 anys. El grup Tratea Teatre ja havia començat a fer la selecció del nou equip i els primers assajos, però l’empitjorament de la pandèmia, la tardor passada, va obligar a anul·lar l’operació. Amb el nou any i la millora de les dades sanitàries, s’han pogut reprendre els assajos amb la nova directora artística, Ester Majós.

D’altra banda, el Pessebre Vivent de l’Espluga segueix treballant amb l’expectativa de poder tornar als carrers del Capuig i el Castell i per això no ha deixat d’avançar en diferents projectes de conservació dels espais escènics, de recuperació de patrimoni i de muntatge i logística que veuran la llum l’any vinent.