Aquest dilluns 28 de juny, en honor al Dia per l’Alliberament LGBTI, ajuntaments de tota la Conca de Barberà i les quatre biblioteques de la comarca commemoren la fita penjant banderes del col·lectiu a les seves façanes i oferint llibres sobre la temàtica, respectivament.

Des del Consell Comarcal de la Conca de Barberà s’ha fet una crida perquè tots els ajuntaments s’unissin a la reivindicació penjant la bandera del col·lectiu als seus edificis. Pel que fa a les biblioteques de l’Espluga de Francolí, Montblanc, Santa Coloma de Queralt i Sarral, totes elles han exposat els seus títols relacionats amb el col·lectiu LGBTI i han creat de forma conjunta un dossier amb les lectures més recomanades.

En el cas de la Biblioteca Mossèn Ramon Muntanyola, entre els títols exposats podem trobar ‘La Laura té dues mares’, ‘Ghost World’, ‘Piruetes’, ‘Cultura gai, lèsbica i transsexual’ o ‘El triangle rosa’. També es demana a la població que faci els seus suggeriments de pel·lícules, novel·les, còmics o assajos a la biblioteca del seu poble o enviant un correu electrònic a sai@concadebarbera.cat.

L’exposició de títols LGBTI a la Biblioteca Mossèn Ramon Muntanyola (Imatge: Laia Molné)

Una altra de les activitats relacionades amb la jornada és la proposta de fer visible la bandera de l’arc de Sant Martí a cims o llocs emblemàtics del territori. Per visibilitzar al màxim l’acció, cal gravar o fer fotos i compartir-ho a través de les xarxes socials amb el hashtag #ElsCimsDelsDretsLGBTI.