Magí Trullols tanca dos anys com a president del Consell Comarcal de la Conca de Barberà. Així ho preveia l’acord entre Esquerra Republicana (ERC) i la Federació d’Independents de Catalunya (FIC), que es van repartir la presidència de l’ens comarcal, dos anys per a cada formació política.

La regidora a l’Ajuntament de Montblanc i actual vicepresidenta del Consell, Carme Pallàs, assumirà la presidència el proper 5 de juliol, que passarà ara a mans dels republicans. Serà la primera dona que estarà al capdavant de l’ens.

Al balanç d’aquests dos anys, Trullols, de la FIC i regidor a Santa Coloma destaca, com a grans projectes, el nou sistema de recollida selectiva, que ja ha permès augmentar la xifra fins al 80%. Això ha permès implantar el porta a porta a sis municipis i la recollida amb contenidors tancats a la resta de la comarca. També el projecte d’abastament d’aigua a 9 municipis del nord de la Conca, que ja està signat amb el Consorci d’Aigües de Tarragona i que té un pressupost d’uns 10 milions d’euros.

ÀUDIO: L’encara president del Consell Comarcal de la Conca de Barberà, Magí Trullols, fa balanç d’aquests dos anys

Magí Trullols també ha destacat l’aprovació de la carta del paisatge, la posada en marxa de l’agència comarcal de l’energia, l’arribada a la Conca del cicle de grau superior d’energies renovables o la xarxa comarcal de telecomunicacions. Destaca que, malgrat la pandèmia i els aiguats de l’octubre del 2019, el Consell Comarcal no ha deixat mai de treballar i posa en valor els papers dels treballadors i treballadores per tirar endavant grans projectes de comarca.

Trullols deixarà la presidència i també el Consell Comarcal. La regidora de la FIC a Santa Coloma, Assumpció Canela, entrarà al seu lloc com a vicepresidenta del Consell Comarcal de la Conca. D’aquesta manera, dues dones estaran, per primera vegada, al capdavant del Consell Comarcal de la Conca.