Un total de 22 projectes del Camp de Tarragona rebran una subvenció Leader per fomentar el seu desenvolupament. Entre totes les comarques participants destaca la Conca de Barberà amb un total de 10 projectes acceptats, quasi la meitat. Inicialment, més de 50 projectes es van postular per obtenir aquest ajut a la diversificació de l’activitat econòmica al medi rural, la inversió pública amb estructures de promoció econòmica, d’adaptació al canvi climàtic o de valorització del patrimoni natural i cultural.

Seguint els 10 projectes acceptats a la Conca, hi ha l’Alt Camp amb 6 projectes, el Priorat amb 3 projectes, el Baix Camp amb 2 projectes i finalment el Tarragonès amb 1 projecte. Pel que fa a la tipologia dels ajuts, d’aquests 22 aprovats amb resolució, 15 pertanyen a projectes on els beneficiaris són de caire privat, ja sigui en règim d’autònoms o amb alguna forma jurídica reconeguda, mentre que els 7 restants són projectes públics.

La resolució de la Direcció General de Desenvolupament Rural del Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural va sortir a la llum el passat 21 de juny i es calcula que amb 1 euro d’ajut Leader s’han motivat 4,5 euros d’inversió privada, confirmant l’efecte multiplicador d’aquest suport.