Santa Coloma de Queralt ha estrenat, aquest dimecres, les instal·lacions de Baseactiva, l’oficina del Consell Comarcal de la Conca a la Baixa Segarra. Aquest edifici, que ha llogat l’Ajuntament del municipi, centralitzarà els serveis del Consell Comarcal i Concactiva a la Baixa Segarra. L’objectiu és que es converteixi en un punt de suport als emprenedors i indústria de la zona, així com un espai d’atenció a la ciutadania pel que fa als serveis de l’ens comarcal. 

ÀUDIO: El president del Consell Comarcal de la Conca de Barberà, explica el motiu de la creació de Baseactiva

A l’edifici hi ha oficines del Consell Comarcal, zona de coworking i sales de formació. Però el més destacat és el viver de cerveses que s’hi ha instal·lat, i que potenciarà l’elaboració de cervesa artesana. A Santa Coloma, on hi ha una llarga tradició en el cultiu de blat i ordi, ja hi ha altres empreses que s’hi dediquen. Amb el de cerveses ja són quatre els vivers agroalimentaris de la comarca, amb el de vi a Barberà i el d’oli i espai cuina a Montblanc. 

S’espera que el viver de cerveses es pugui posar en marxa en els propers mesos, ja amb els primers elaboradors. Ja s’hi ha realitzat un curs de formació i s’espera al setembre fer-ne un altre, adreçat a joves menors de 30 anys. El viver podrà acollir entre 3 i 4 elaboradors de cervesa, amb una capacitat de producció d’uns 1.200 litres al mes.  

ÀUDIO: L’alcalde de Santa Coloma de Queralt, Ramon Mullerat, destaca la creació del viver de cerveses