L’Agrupació de Defensa Forestal (ADF) de l’Espluga de Francolí s’ha sumat, juntament amb altres ADFs de la zona, a la campanya de la sega d’enguany que es fa per diverses comarques. Una acció que consisteix en el control, des de zones elevades, de les tasques de sega que es fan al territori, per preveure el risc d’incendi i actuar ràpidament en cas de ser necessari.

Aquesta és una feina conjunta que des de fa tres anys fan diverses ADFs del territori juntament amb els Agents Rurals i el Grup Especial de Prevenció d’Incendis Forestals (GEPIF). Fa ja unes setmanes que es van iniciar les actuacions d’enguany, havent actuat ja a la Conca de Barberà i l’Urgell.

Enguany, però, des de l’ADF de l’Espluga expliquen que els punts de segat no segueixen un ordre lògic com altres anys i això està provocant dificultats per localitzar tots els punts afectats i controlar-los en el moment concret de la sega. S’espera que la temporada acabi a finals de juliol i durant aquests mesos s’actuï àmpliament per tota la comarca.

ÀUDIO: El president de l’ADF l’Espluga de Francolí, David Saez, explica la situació d’enguany