En la línia d’avançar en la producció i el consum d’energia generada per Vilaverd, aquesta setmana s’ha iniciat la instal·lació de la nova planta solar a la teulada de la pista poliesportiva del municipi, formada per 115 plaques fotovoltaiques i una potència total de 40 quilowatts.

L’Ajuntament preveu que amb tot el conjunt s’abasteixi el consum per compensació de l’enllumenat públic i de l’Ajuntament de Vilaverd on es gasta més de 30 quilowatts de potència en el conjunt, però també en els altres equipaments municipals de Vilaverd. Això faria que hi hagués una total sobirania energètica en les instal·lacions municipals i s’espera que l’actuació estigui enllestida en una setmana.

Aquesta actuació s’ha pogut dur a terme gràcies al Pla d’Acció Municipal de la Diputació i també del Pla Únic d’Obres i Serveis de Catalunya per un import de 42.000 €. Vilaverd és el tercer municipi de la Conca de Barberà, després de Rocafort de Queralt i Senan, que ha instal·lat mòduls fotovoltaics per impulsar la sobirania energètica.

Plaques solars al sostre de la pista (Imatge: Cedida)