Aquest passat dilluns, en l’últim ple del Consell Comarcal, un total de quatre consellers van renunciar al seu càrrec per donar pas a nous representants en meitat del mandat. Així, ara que es compleixen dos anys de les últimes eleccions les carteres de Consum, Hisenda i Règim Intern i Sostenibilitat, Paisatge i Agricultura passen a noves mans. També hi haurà canvis en el grup representatiu de Junts per Catalunya.

Al final de la sessió plenària es van dur a terme les renúncies de càrrec. D’aquesta manera, Artur Miró Palau, encarregat de Consum cedeix el càrrec a Manuel Cabello Camacho, l’encarregat d’Hisenda i Règim Intern Ramon M. Caixal Homedes, ho fa en nom de Ramon Mullerat Figueras i la consellera de Sostenibilitat, Paisatge i Agricultura, Carme Ferrer Cervelló, passa el càrrec a Marc Roca Banet. Dins del grup de Junts per Catalunya, Rosa Sánchez Pérez cedeix el lloc a Moisés Ferrete Bofarull.

Modificacions en la nomenclatura

El ple també va aprovar per unanimitat la modificació de la nomenclatura de l’organigrama organitzatiu i funcional del Consell Comarcal de la Conca de Barberà i OAD amb l’objectiu d’implementar l’ús del llenguatge no sexista a l’organisme.