El servei d’hostatgeria tancarà les seves portes al Monestir de Poblet, el que es traduirà, de forma definitiva, en l’acomiadament d’una quinzena de treballadors. Concretament, 13 d’ells pertanyen al sector de l’hostatgeria i 2 són guies del conjunt monàstic. És la solució a l’important deute que arrossega la Fundació Populus Alba, de prop de 900.000 euros.

Aquesta mateixa setmana els representants dels treballadors es trobaven en negociacions amb l’empresa per intentar reduir el nombre d’acomiadaments. Finalment, només s’ha pogut aconseguir una millora en les condicions, mantenint dins de l’Expedient de Regulació d’Ocupació (ERO) la quinzena de treballadors que l’empresa Fundació Populus Alba ja havia anunciat fa setmanes.

ÀUDIO: La representant dels treballadors en les negociacions, Alba Pifarré, es mostra descontenta amb les negociacions

L’hostatgeria es va inaugurar l’any 2010, després de 8 anys d’obres. Va suposar la inversió de 7,6 milions d’euros de la Generalitat i l’Estat. Ara caldrà veure quina utilitat reben aquests edificis, que són propietat de l’Estat. Segons ha pogut saber l’EFMR, sembla descartat el camp de l’hostaleria.

Mentrestant, el Monestir prioritzarà les visites al conjunt monàstic com a pal de paller de la seva activitat econòmica. Tot i això, el nombre de visitants també s’ha reduït dràsticament els darrers anys. En dues dècades ha disminuït a la meitat, d’uns 187.000 el 2000 a una mica menys de 90.000 el 2019.