Amb el pas dels anys, són molts els camins de les muntanyes de la zona que han quedat en mal estat o oblidats. Amb la intenció de recuperar-los ha nascut recentment l’Associació per la Conservació i Millora dels Forests, que pretén arranjar molts dels senders que han quedat en desús a comarques com l’Alt Camp o la Conca de Barberà.

L’Associació, que es troba actualment en els seus inicis, estarà formada per una petita brigada de treballadors fixos que faran els treballs amb maquinària professional i després hi podrien participar totes aquelles persones que vulguin treballar de forma voluntària, fent treballs més secundaris i que no demanin maquinària especialitzada, com arreglar murs de pedra, senyalitzar els camins…

ÀUDIO: El president de l’Associació per la Conservació i Millora dels Forests, Karlos Nuez, explica l’organigrama de l’associació

Un cop iniciada la tasca de l’Associació, els Ajuntaments del Camp de Tarragona hi podran contactar per demanar l’arranjament d’algun camí concret. Amb les peticions es realitzarà una llista i seran els socis qui decideixin en quin ordre es faran les tasques. Un cop ja s’hagi actuat en un municipi concret aquest passarà al final de la llista.

ÀUDIO: Karlos Nuez destaca el funcionament del contacte amb els ajuntaments

Amb aquesta iniciativa es vol ajudar, sobretot, a aquells pobles més petits sense subvencions per aquest tipus específic de tasques. A més, es pot formar part de l’associació com a membre actiu o amb donacions, sigui per part d’empreses o particulars.