La regidoria de cultura i festes fa un bon balanç de les Festes de Sant Maties de Montblanc, que s’han celebrat aquest cap de setmana. Després de les anul·lacions per la pandèmia de la Covid-19, eren les primeres festes post-pandèmia.

Montblanc, de fet, ha estat dels primers municipis de Catalunya que aquest 2021 ha tret tot el seu seguici festiu al carrer. Ho feia dissabte al migdia, a la plaça de Sant Francesc, amb tots els elements al complet, grans i petits.

Sobre els aspectes a millorar, la regidora de festes, Judit Pere, ha explicat en una entrevista a Ràdio Montblanc que “haurem de fer una reflexió sobre com fem concerts en espais perimetrals“, en referència a Sant Francesc, on molta gent sense entrada va seguir el concert des de fora del recinte tancat.

ÀUDIO: La regidora de festes de l’Ajuntament de Montblanc, Judit Pere, reflexiona sobre els espais on s’han fet els actes

La regidora també ha destacat que en alguns dels actes, com els concerts, es van poder veure moltes cadires buides malgrat que l’aforament estava pràcticament ple, ja que en ser gratuïta l’entrada molta gent no hi va assistir. També s’aposta per canviar els horaris del concert que es van fer de tarda per respectar les mesures actuals.

ÀUDIO: Judit Pere destaca un canvi d’horaris pels concerts

La propera sortida del seguici serà per Corpus, i l’Ajuntament i la parròquia de Santa Maria estan estudiant com dur a terme els actes.