El seguici popular de Montblanc ha tornat a sortir avui al carrer després de més d’un any sense actuar. La darrera vegada que van actuar va ser al setembre de 2019, per la Festa Major. L’any passat la pandèmia de la Covid-19 va deixar la vila sense les actuacions de Sant Maties, Corpus i Festa Major.

Avui, la plaça de Sant Francesc ha estat l’escenari escollit on el seguici ha actuat al complet, grans i petits, davant d’una plaça de Sant Francesc plena de gom a gom. Les mesures sanitàries han fet necessari reservar entrada per poder-hi assistir, que es van acabar en poques hores.

Per l’escenari de Sant Francesc hi han desfilat tots els balls i elements del seguici. Avui, per exemple, ha estat la primera actuació del Ball de Gitanes i Gitanos de Montblanc. També han fet els seus balls dels Dimonis de Montblanc, el Drac i l’Àliga i les seves rèpliques petites, la mulassa i la mulasseta, la cucafera, el Ball de Bastons gran i infantil, els Nanos i els Gegants de Montblanc.

L’Amparito Roca que ha fet sonar la Banda de Música Verge de la Serra i que han ballat els Gegants de Montblanc ha estat un dels moments més esperats. La ballada del seguici s’ha pogut seguir també des de casa a través de l’streaming que han realitzat l’associació Tècnics de Poble.