L’Ajuntament de l’Espluga de Francolí ha homenatjat aquest dissabte els membres de la Colla Sardanista Joventut Espluguina, 45 anys després de la seva última actuació. Desenes de persones s’han aplegat a la plaça de l’Església per escoltar la Cobla Reus Jove i després a la plaça Montserrat Canals davant del monument sardanista, on s’ha volgut commemorar la trajectòria del grup sardanista a l’Espluga.

GALERIA D’IMATGES

Els actes s’han iniciat amb una hissada de la senyera catalana, a l’Església Vella, en record a la presència per primer cop d’aquest símbol als carrers del municipi en època de franquisme, durant els actes de la Ciutat Pubilla de l’any 1969.

A continuació a la mateixa plaça de l’Església, a les 11.00 h del matí, ha tingut lloc un concert de sardanes a càrrec de la Cobla Reus Jove, en el que s’ha interpretat algunes de les sardanes vinculades al municipi. A les 13.00 h i ja a la plaça Montserrat Canals, davant del monument a la Sardana inaugurat durant els actes de la Ciutat Pubilla, s’ha celebrat l’acte d’homenatge a la Colla Sardanista Joventut Espluguina, amb parlaments, assistència d’autoritats i l’actuació de la Coral Espluguina i la Cobla Reus Jove. Un acte als peus d’un monument que durant la primera quinzena de maig serà restaurat per preservar-ne la conservació.

ÀUDIO: Enric Mercadé, regidor de cultura i festes de l’Espluga, explica la importància que va tenir el grup sardanista al municipi

Tot seguit, i per cloure els actes del matí, al vestíbul del Teatre del Casal, s’ha inaugurat una exposició, sota el títol “El llegat sardanista a l’Espluga de Francolí”, comissariada per Xavier Lozano Bosch. Un acte que no ha estat obert al públic, però sí que es pot visitar durant tot el cap de setmana.

ÀUDIO: Mercadé parla sobre la relació de l’acte d’homenatge i també el concert final de la SuperSardana de l’Any

Catalunya Música i l’EFMR ofereixen en directe el concert final de la SuperSardana de l’Any

Aquest dissabte, a les 17.30 h, Catalunya Música transmetrà en directe, des del Teatre Casal de l’Espluga de Francolí, el concert final de la SuperSardana de l’Any, amb els comentaris d’Ignasi Pinyol i Quim Rutllant de Catalunya Ràdio. Des de l’Espluga FM Ràdio ens sumem a la retransmissió perquè tots els ciutadans ho puguin escoltar pel 107,4 FM, TDT o efmr.cat.