Els principals indicadors de la pandèmia segueixen estabilitzats a la baixa a la Conca de Barberà. La dada més destacable i que, de moment, evidencia més la millora de les darreres setmanes és l’índex de rebrot. Segons la darrera actualització de Salut, l’indicador se situa en un valor de 49 punts i es tracta de la xifra més baixa des de finals de setembre, quan la segona onada va començar.

Al llarg d’aquests vuit mesos, l’índex de rebrot ha experimentat alts i baixos i va arribar a registrar la xifra més elevada de la pandèmia el 19 de març (2.481). Malgrat que aquesta dada és molt positiva, la velocitat de transmissió del virus es manté, ja que en una setmana només ha baixat 3 centèsimes passant de 0,52 a 0,49. Aquesta dada avalua les persones que es poden contagiar de mitjana, a través d’una persona infectada.

Respecte a les altres xifres actualitzades, Salut ha notificat 6 nous contagis en una setmana, un 53% menys que la setmana anterior. Durant aquesta setmana també s’ha produït una defunció. D’altra banda, la pressió assistencial baixa amb 4 persones hospitalitzades.

Pel que fa a la vacunació en total, a la Conca de Barberà ja hi ha 6.348 persones amb una dosi de la vacuna, 446 persones més que la setmana anterior. De segones dosis se n’han administrat 3.215 i 3.339 persones ja tenen la pauta completa, un 19,7% dels més grans de setze anys.