Les escoles verdes de la Conca de Barberà s’acullen a la iniciativa ‘Let’s Clean Up Europe’ amb la participació de 1040 alumnes, una acció que s’organitza a tota Europa i amb la qual les escoles i centres de la comarca es mobilitzaran del 6 al 12 de maig per netejar diferents recorreguts del territori, majoritàriament al voltant dels centres educatius i als trams de rius propers als centres.

Els alumnes de cada grup, proveïts dels corresponents materials de seguretat i higiene (guants, sacs) recolliran selectivament els residus que trobin durant el recorregut (llaunes i altres envasos, vidre, paper, altres) tot pesant els quilos recollits de cada fracció. També fotografiaran i documentaran altres residus que no es poden recollir en aquesta acció, com la gran quantitat de tovalloletes humides que es poden veure en algunes localitzacions, o andròmines i residus de gran volum.

Durant els dies previs a aquestes sortides els centres treballaran per conscienciar a l’alumnat sobre la importància de la reducció en la generació de residus i un cop finalitzada la jornada, reflexionaran sobre la vida dels residus, com es gestionen i quin impacte tenen sobre el medi on viuen.

Un total de 1040 alumnes i 104 docents d’escoltes i Instituts de tota la comarca s’han sumat a la iniciativa amb diverses actuacions que es realitzaran durant tota la setmana. En el cas de l’Espluga de Francolí, tant l’Escola Vedruna, l’Escola Martí Poch com l’Institut Joan Amigó hi participen.