El nou cicle de grau superior d’energies renovables de la Conca de Barberà oferirà trenta places per al proper curs 2021/2022. El cicle l’impartirà l’Institut Martí l’Humà, però es farà a les instal·lacions de Concactiva, a Montblanc. Les inscripcions es faran del 25 al 31 de maig. El Cicle serà en la modalitat dual i tindrà una durada de dos anys.

Tot i la trentena de places, des de l’institut creuen que el primer any acollirà entre 10 i 15 alumnes, que es formaran en energies renovables. Des del Consell Comarcal de la Conca veuen aquest cicle superior com una eina per retenir talent i formar joves del territori, perquè després visquin i treballin a la comarca. Així, ho veuen també com una oportunitat per evitar el despoblament progressiu que pateix la Conca.

Asseguren, a més, que serà cabdal tenir professionals formats al territori per fer una transició energètica més justa i sostenible, canviant el model actual que la comarca rebutja.

ÀUDIO: La consellera comarcal de paisatge, agricultura i sostenibilitat, Carme Ferrer, ha parlat de la importància, com a comarca, de realitzar aquest cicle

Pel que fa a les sortides professionals, des del Consell Comarcal asseguren que es formaran professionals diversos que podrà acabar muntant la seva pròpia empresa. També creuen que professionals que ja treballen poden tenir una oportunitat per ampliar la seva formació. Ferrer assegura que “és una gran oportunitat, a més tenint en compte que el Departament d’Ensenyament ha apostat per l’equilibri territorial independentment de les ràtios”.

Una forma d’evitar el despoblament a la comarca

El cicle s’ha presentat aquest dijous, amb membres de l’institut, del Consell Comarcal i de la Cambra de Comerç de Reus, que també hi col·labora. La directora de l’institut Martí l’Humà, Imma Hueso, assegura que “és una gran notícia poder oferir un cicle de grau superior, fa temps que ho esperàvem”.

ÀUDIO: La directora de l’institu Martí l’Humà, Imma Hueso, parla d ela importància d’oferir aquest cicle al centre

El president del Consell Comarcal, Magí Trullols, assegura que “un dels problemes més greus de la Conca és el despoblament, i creiem que un cicle d’aquest tipus pot ajudar a revertir aquesta situació”.

ÀUDIO: El president del Consell Comarcal, Magí Trullols, destaca el despoblament com una de les majors problemàtiques de la comarca