Parcs més inclusius tant pels infants com per les famílies. Aquesta és la principal proposta de la moció que el grup municipal Junts per l’Espluga presentarà en el proper ple municipal. Concretament, s’aposta per adequar alguns parcs municipals amb elements pensats per nens amb discapacitat. La moció també demana incloure elements als parcs per nens de més de 10 anys.

El grup municipal recalca que la idea no és crear noves zones de lleure aïllades sinó integrar elements per a menors amb discapacitats als parcs ja existents de l’Espluga de Francolí, convertint-los en espais adequats tant pels infants com per les seves famílies.

ÀUDIO: La membre de Junts per l’Espluga, Rosa Sànchez, explica la iniciativa

Pel que fa als majors de 10 anys, Junts per l’Espluga al·lega que la majoria dels parcs infantils que hi ha instal·lats a diferents punts de la vila estan pensats per mainada de menys edat i això genera un dèficit entre els nens més grans, reduint els seus espais de joc. En aquest sentit es proposa adequar els parcs amb espais que permetin jugar a jocs de taula i elements verticals pensats pels més grans.

Un parc inclusiu en menys d’un any

La moció proposa a l’Ajuntament elaborar un reglament de parcs infantils accessibles, prèvia consulta amb entitats i associacions de persones amb discapacitat, on hi figurin els criteris i les característiques que han de tenir els parcs infantils; i s’adaptin progressivament els parcs infantils del municipi als criteris d’accessibilitat universal i que en el termini d’un any hi hagi, com a mínim, un parc infantil inclusiu a l’Espluga de Francolí.