Els Mossos d’Esquadra de la Unitat d’Investigació de l’Alt Camp-Conca de Barberà van detenir els passats dies 14 i 15 d’abril dos homes, de 24 i 28 anys, ambdós de nacionalitat espanyola i veïns de Montblanc i l’Espluga de Francolí, com a presumptes autors de tres robatoris amb força.

Els dos primers fets es remunten a la matinada del passat 30 de març i 4 d’abril, mentre que el tercer robatori es va produir uns dies més tard, la matinada del 9 d’abril. Els lladres van accedir a l’interior del magatzem d’una empresa ubicada a la partida Riu Sec de l’Espluga de Francolí d’on van sostraure tota mena de material, entre ell bigues de ferro, amb la intenció de vendre’l posteriorment.

Arran aquests fets es va obrir una investigació que per tal d’esbrinar l’autoria d’aquests robatoris. El conjunt de gestions posteriors dutes a terme, van permetre concloure que es tractava de les mateixes persones les quals van vendre part dels objectes sostrets a una empresa de reciclatge de ferralla.

Finalment, la setmana passada es va aconseguir identificar i detenir els dos lladres. Els agents van recuperar part del material sostret i el van retornar al seu propietari. Els detinguts van passar a disposició del jutjat en funcions de guàrdia de Valls divendres passat i el jutge va decretar la llibertat amb càrrecs de tots dos.

Fotografia dels Mossos d’Esquadra de part del material recuperat (Imatge: Mossos d’Esquadra)