El consell de col·legis d’infermeres i infermers de Catalunya rebrà l’espasa d’honor de l’Associació Medieval de la Llegenda de Sant Jordi. L’entitat ha escollit un col·lectiu de professionals sanitaris que ha treballat a primera línia durant la pandèmia de la Covid-19. L’espasa s’entregarà durant l’acte de cloenda del proper diumenge 25 d’abril.

És una de les novetats de la 34a edició de la Setmana Medieval, que s’ha presentat aquest dilluns en roda de premsa. Una festa que arriba amb gairebé totes les entrades exhaurides i amb un confinament comarcal que no permetrà rebre visitants de fora de la Conca de Barberà. Ja no queden entrades per veure la Llegenda de Sant Jordi i l’entrega de la rosa, així com la Nit Trobadoresca o el pregó de la Candela Figueras. En total, s’han exhaurit 6.000 entrades comptant tots els actes.

L’Associació Medieval també ha anunciat una col·laboració amb el Sant Jordi de Nova York que impulsa el Farragut Fund for Catalan Culture in the U.S. i el Catalan Institute of America. Gràcies a aquest acord, el proper dissabte dia 24 es podrà veure als Estats Units la cantata de la Llegenda de la Princesa i Sant Jordi. Enguany el Sant Jordi New York es farà amb actes telemàtics i esperen comptar amb milers de persones connectades.

L’entitat també ha fet una crida a la responsabilitat dels visitants per complir amb les mesures de seguretat i ha agraït l’esforç de tots els participants als actes. La Setmana Medieval tindrà lloc del 22 al 25 d’abril i es farà amb actes amb aforaments limitats i a l’aire lliure.