Aquest cap de setmana l’Espluga de Francolí ha viscut un remolí d’activitats culturals i accions comercials gràcies a la iniciativa Espais Vius d’Art, una acció realitzada per l’Ajuntament de l’Espluga i amb la qual s’ha donat vida als locals que eren tancats al centre del municipi, i que han recuperat l’activitat amb exposicions d’artesans de la comarca, que treballaven la seva especialitat i van poder exposar i vendre les peces que han creat.

ÀUDIO: El regidor de Cultura i Comerç, Enric Mercadé, recalca la iniciativa d’Espais Vius d’Art

La bona acollida dels espluguins i espluguines aquest cap de setmana, així com la dels agents implicats, ha fet que des de l’Ajuntament es confirmi que hi haurà una segona edició d’Espais Vius d’Art, però amb una particularitat: No es posaran dades fixes, sinó que els locals podran tornar a recuperar la vida en qualsevol moment, sigui aquest any o el vinent, primavera o tardo…

ÀUDIO: L’alcalde de l’Espluga de Francolí, Josep Maria Vidal, valora l’acció com una prova pilot de cara al futur

ÀUDIO: Enric Mercadé puntualitza que no seran edicions consecutives

El grup Le Même va organitzar diverses sessions de música a l’aire lliure (Imatge: Gerard Bosch)

Aforaments quasi complets en totes les activitats culturals

A part de fer tornar a la vida a alguns espais del municipi, també es van dur a terme diverses activitats culturals, els aforaments de les quals han arribat a quotes molt altes. És el cas del concert de l’Escola de Música que es va fer divendres, amb 75 persones entre el públic; els tres concerts de Le Même amb 40 participants per sessió; les actuacions al Teatre del Casal com són la de l’Always Drinking Band i ‘360 grams’ d’Ada Vilaró, amb 150 participants cadascuna i les dues sessions del videodansa ‘Quan tot desapareix’ al Museu de la Vida Rural, amb més de 200 persones convidades.

Ara, i a conseqüència de la bona acollida rebuda, l’equip de govern posarà sobre la taula aquesta primera edició amb tots els implicats per fer un estudi exhaustiu i començar a dissenyar i perfeccionar el format de cara a noves edicions, sempre sense oblidar els objectius principals: donar vida als locals buits i els artesans de la comarca i promoure la venda d’aquests espais a potencials compradors.

ÀUDIO: Josep Maria Vidal explica els objectius d’aquesta iniciativa

Una primera edició que es va concloure amb molt bon gust de boca, tant per la participació rebuda, tot i el confinament comarcal, com per la implicació del municipi i dels artesans participants. Durant les tres jornades es van realitzar tots els espectacles complint amb les normes de seguretat, les distàncies necessàries entre butaques en els espectacles i les mesures d’higiene per visitar els locals.

Durant el cap de setmana es van poder veure les obres de diversos artistes de la comarca (Imatge: Gerard Bosch)