Imatge d’arxiu de TAC12

L’aigua de l’Ebre arribarà a l’Espluga de Francolí durant el pròxim any 2022. El gerent del Consorci d’Aigües de Tarragona ho va explicar en una entrevista a TAC12, en què avançava que el projecte es troba en un procés d’expropiacions i que preveuen que a finals d’aquest 2021 ja es liciti l’obra del ramal des de Montblanc.

En el mateix sentit l’alcalde de l’Espluga, Josep M. Vidal, en l’Entrevista de l’Ajuntament a Casa de l’EFMR explicava que s’han resolt totes les al·legacions del projecte i que ara es trobava en fase d’expropiacions, una feina que està realitzant la Diputació de Tarragona. “Esperem que entre enguany i a principis de l’any vinent puguem tenir bones notícies pel que fa a l’aigua“, afegia el batlle.

ÀUDIO: Josep M. Vidal, alcalde de l’Espluga, explicava en quin punt es troba l’aigua de l’Ebre

L’aigua de l’Ebre es destinarà a usos industrials i permetrà un estalvi del consum dels aqüífers que abasteixen el municipi, un fet rellevant per minimitzar els períodes de sequera. S’hi invertiran 1,4 milions d’euros tots ells subvencionats per diferents administracions.

El projecte per connectar el municipi al Consorci d’Aigües de Tarragona es va aprovar l’estiu passat i llavors s’apuntava que es podria executar enguany. Ara, però sembla que haurà d’esperar uns mesos més. En qualsevol cas, en poc més d’un any, l’Espluga de Francolí disposarà de més recursos hídrics.