L’Associació de la Vall del Corb ha iniciat un procés amb ajuntament i Consells Comarcals de la zona per firmar diversos convenis que serveixin per dinamitzar la zona, enfortir el sector agroalimentari i turístic i millorar el despoblament que viu la Vall. En tractar-se d’una zona límit entre l’Urgell, la Conca de Barberà i la Segarra són molts els municipis i Consells Comarcals implicats. De moment, ja han firmat els ajuntaments de Maldà, de Nalec, de Santa Coloma de Queralt, de Sant Martí de Riucorb, de Passanant i Belltall, de Belianes, de Ciutadilla i el Consell Comarcal de l’Urgell.

Aquest és un primer pas, però l’Associació de la Vall del Corb també treballa de forma paral·lela per promocionar els productes de la zona, els municipis i aconseguir, a llarg termini, un augment de la població. Per aquest motiu s’ha iniciat un projecte, que es troba en fase pilot, per dinamitzar l’habitatge, la gestió de recursos i l’agroecologia de diversos municipis de la zona.

ÀUDIO: La membre de la junta de l’Associació pel Desenvolupament de la Vall del Corb, Natasha Filippi, explica l’inici del projecte

A més, durant aquest any 2021 s’han preparat, de moment fins al mes de juny, una setena d’activitats. El mes de març es van dur a termes les dues primeres activitats, que van tenir una gran acollida, havent de deixar una quinzena de persones fora per falta d’aforament.

ÀUDIO: El membre de la junta de l’Associació pel Desenvolupament de la Vall del Corb, Gerard Figueras, parla de les actavitats realitzades

La propera activitat serà el 25 d’abril, amb una passejada per descobrir la flora de les Obagues del Riu Corb; seguit el 22 de maig del Tros food, l’activitat més reconeguda, en la qual es fa una caminada amb degustació de productes de proximitat per la Vall. També s’han programat dos tastos de vins de proximitat el 30 de maig i el 27 de juny i un passeig ornitològic pels secans de Belianes-Preixana el 6 de juny.