Aquest 2021 és el primer any des de l’arribada de la pandèmia que s’han pogut obrir els equipaments turístics de l’Espluga de Francolí. Durant el 2020, fruit del confinament domiciliari, el recompte va ser 0, aquest any, en canvi, les xifres van a l’alça, tot i que el municipi encara es troba molt lluny de recuperar la normalitat.

Des del consistori valoren les xifres com a molt positives, ja que les restriccions i els aforaments no permetien augmentar el nombre de visitants, motiu pel qual es van haver de refusar algunes visites o ajornar-les. La limitació d’espais va fer que els principals emplaçaments turístics, com és el cas de les Coves de l’Espluga, acollis 738 visitant en el període comprés entre el 30 de març i el 5 d’abril mentre que al 2019 ho va fer amb 1.843.

ÀUDIO: LA regidora de Turisme, Laura Poblet, valora les xifres obtingudes

Altres equipaments municipals també han rebut un lleu descens: La Ruta Templera ha generat 54 visites, un 25% menys que el 2019, i l’Oficina de turisme ha rebut 300 consultes, un 7% menys, i ha atès 1008 persones, un 23% menys. L’únic equipament municipal que ha mantingut valors similars i inclús els ha augmentat és la Fassina Balanyà amb la visita de 84 persones, quan el 2019 hi van assistir una vuitantena.

Entre els equipaments privats del municipi destaca el Museu de la Vida Rural de la Fundació Carulla, on durant els dies compresos entre el 30 de març i el 5 d’abril es va rebre la visita de 302 persones, una xifra que valoren com a positiva tenint en compte el context actual i les limitacions de viatjar imposades durant la Setmana Santa que només permetien moure’s amb grups bombolla.