Rocafort de Queralt disposa des d’aquesta setmana d’11 punts d’accés wifi gratuït instal·lats en diferents espais i equipaments públics del municipi. Tota la ciutadania, a través de qualsevol dispositiu mòbil o tauleta, podrà connectar-se gratuïtament a la zona de cobertura d’aquests punts i navegar a una velocitat mínima de 30 Mbps durant un màxim de tres hores seguides.

Amb el desplegament d’aquesta xarxa lliure d’accés a Internet, es facilita a la població la cerca d’informació i l’ús social de la xarxa de manera ràpida i còmoda en una zona rural com Rocafort de Queralt. La compra dels aparells s’ha finançat amb 15.000 euros procedents d’una subvenció de la iniciativa WIFI4EU de la Comissió Europea. Una iniciativa que es va engegar el 2019, però que per temes burocràtics i per culpa de l’anterior empresa encarregada de posar en el projecte en marxa s’ha començat aquest any.

Els punts on s’ha instal·lat aquest nou servei són la plaça de l’Església, la plaça del Baró de Rocafort, a la pista poliesportiva i a la piscina entre altres zones del municipi i també al local cultural, a l’Ajuntament, al Casal d’Avis. El servei té un radi de cobertura de 100 metres i la connexió que s’ofereix des de cada punt és d’alta qualitat, amb un mínim de 30 Mbps. S’hi pot accedir des de qualsevol dispositiu mòbil, tauleta o portàtil i per a connectar-s’hi només cal cercar dins el llistat de xarxes wifi disponibles la de WIFI4EU.

L’alcalde de Rocafort de Queralt, Marc Roca, en declaracions a l’EFMR, ha explicat que han intentat repartir els punts wifi d’una forma “equitativa” per tot el municipi. Aquesta nova proposta permetrà dotar el municipi de millor cobertura d’internet, ja que segons manifesta l’alcalde actualment només hi ha un operador i molts cops aquesta senyal “és precària”. “L’Ajuntament intenta vetllar perquè els ciutadans puguin tenir tots els serveis que es mereixen i també busquem una qualitat de vida aquí al poble“. Des del consistori expliquen que l’explotació del servei no és municipal, “ja que es podria incórrer en un delicte de competència deslleial”, sinó que va a càrrec d’una operadora privada de telecomunicacions.

ÀUDIO: Marc Roca, alcalde de Rocafort de Queralt, parla dels problemes que té el municipi

Aparells de wifi instal·lats pels carrers de Rocafort de Queralt (Imatge: Cedida)