El Diumenge de Rams ha arribat un any mes a l’Espluga de Francolí, una festa tradicional que dóna entrada a la Setmana Santa. Aquest any la celebració s’ha hagut de tornar adaptar a causa de la COVID-19 i la festivitat s’ha hagut de realitzar al Teatre del Casal i no a l’Església Vella com era habitual en altres anys.

La celebració del diumenge 28 de març ha comptat amb la benedicció de les palmes i palmons de la mà del mossèn Marcus Vinicius Teixeira. El motiu principal d’aquest canvi és que el Teatre té una capacitat de fins a 400 persones mentre l’Església, amb les restriccions actuals al 30%, només en pot acollir una seixantena d’assistents, número que ja es compleix en un diumenge ordinari.

Desenes de persones han participat en la vetlla a dos quarts d’una del migdia al Teatre del Casal, això sí, per entrar era obligatori tenir una inscripció prèvia. L’any passat l’eucaristia es va haver de fer amb l’església Vella de Sant Miquel a porta tancada i es va retransmetre per les xarxes socials.