L’Associació per al Rescat i la Defensa dels Animals (ARDA) de Blancafort, fundada recentment, està dedicada a adoptar animals abandonats pels voltants del municipi i en el seu poquet temps de vida ja s’ha fet coneguda per la història d’en Teo, un gos coniller que va recórrer 25 quilòmetres des de Conesa fins a Blancafort per retrobar-se amb la Gisela Obradó, una de les fundadores de l’associació i encarregada de rescatar i acollir al Teo.

La història comença fa unes setmanes, quan la Gisela i altres membres de l’associació intentaven agafar a un gos coniller a qui van anomenar Teo, ja que era molt inquiet i no seguia uns costums clars, pel qual el seu rescat va durar dies. Finalment, la Gisela el va poder agafar perquè cada vegada apareixia més a prop de casa seva i s’apropava tant a ella com a la seva gosseta Estela.

ÀUDIO: La Gisela Obradó explica com va ser el rescat d’en Teo

Finalment, la confiança va fer que el 8 de març la Gisela acollis al gos a casa seva, ja que no el podien dur a la protectora on ja hi havia dues goses que no estaven estatalitzades i per tant no podien conviure tots tres. Durant aquest temps es va esterilitzar al Teo i se li va començar a buscar una nova família.

La Gisela va acollir al Teo a casa seva on convivia amb les seves goses (Imatge: Gisela Obradó)

Una setmana més tard, l’Òscar, de Conesa, va adoptar al Teo i el va portar a casa amb el seu gat Pipo, amb qui jugava tota l’estona. Però només dos dies després l’Òscar va obrir la porta de casa i en Teo va marxar corrents. Després de buscar-lo durant tota la jornada i avisar a l’associació de la seva desaparició, en Teo va aparèixer 24 hores més tard a Blancafort, a casa de la Gisela. Cal destacar que en Teo no havia realitzat mai aquell recorregut i sembla que es va passar tot el dia buscant el seu destí, ja que també se’l va veure deambulant per Les Piles.

ÀUDIO: La Gisela explica que el Teo va viatjar 25 quilòmetres per tornar amb ella

Ara, en Teo ha tornat a casa amb la seva nova família on l’Òscar i el Pipo el torbaven a faltar i la Gisela el visita esporàdicament amb la seva gosa Estela perquè no pensi que l’ha abandonat.

La protectora continua buscant família per altres gossos

La història del Teo a acabat amb un final feliç, però des d’ARDA Blancafort reclamen que encara hi ha molts gossos que necessiten una família i sentir-se acollits i estimats. Ara mateix la protectora busca casa per la Negu i l’Etur, dues gossetes germanes, i pel Munich. Us hi podeu posar en contacte al web de la protectora o al correu electrònic ardablancafort@gmail.com.