El Departament de Salut ha anunciat que farà un cribratge poblacional a Montblanc en els propers dies, davant la greu situació de la pandèmia que viu el municipi, amb més casos positius que mai.

Salut ho anunciat després de donar a conèixer les dades, que situen la Conca de Barberà a 18 de març amb un risc de rebrot de 3.843 i una Rt de 3,9, la xifra més alta registrada des de l’inici de la pandèmia. Asseguren que des del 16 de febrer els casos positius han estat 128.

El pitjor moment de la pandèmia

Els 128 casos, segons els Serveis de Vigilància Epidemiològica de la Regió Sanitària Camp de Tarragona serien fruit d’una agrupació que té diversos brots en diferents bombolles, algunes d’elles relacionades entre si.

El cribratge el realitzaran els professionals de l’ICS (Institut Català de la Salut) coordinats des del CAP de Montblanc i en col·laboració amb l’Ajuntament del municipi durant els propers dies, a persones majors de 16 anys, per detectar possibles casos de Covid-19.