Bombers de la Generalitat ha confirmat a les sis de la tarda que l’incendi de Senan està finalment controlat. Tot i això, 27 dotacions terrestres i un helicòpter continuen treballant per remullar la zona. Al llarg del dia una trentena de dispositius han treballat remullant la zona per assegurar que el vent no feia revifar alguna de les zones calentes que hi quedaven presents. També hi han treballat tres dotacions aèries per dur aigua fins a la serra de Vilobí.

Finalment, el total  d’hectàrees afectades augmenta fins a 42. Es calcula que s’han cremat 34,94 hectàrees pertanyents al terme de l’Espluga de Francolí, 5,89 hectàrees que formen part del terme municipal de Fulleda i 0,61 hectàrees cremades del terme de Senan. Per usos del sòl l’afectació és de 36,33 hectàrees corresponents a terreny forestal arbrat i 2,65 hectàrees de matollar. També ha cremat 1,85 hectàrees de terreny agrícola de conreus i 0,65 hectàrees de pastures.

Segons han informat els Agents Rurals, l’origen exacte de l’incendi encara es desconeix, tot i que es pot confirmar que es tracta d’una crema agrària descontrolada. Ara treballen per conèixer si la crema complia les normatives i havia sigut avisada amb anterioritat.