Aquest diumenge es va celebrar el 9è concurs de Rapsodes Font Baixa a l’Espluga de Francolí en un any on el format virtual ha fet tancar el certamen amb el màxim de participants permès: 10. Ha sorprès positivament, la gran quantitat de joves que s’han animat a recitar el poema “Per si algun dia no pots creure res” de Marta Pessarrodona, juntament amb un poema que ha escollit ells mateixos.

Durant l’acte, molt diferent d’anys anteriors, s’han mostrat les actuacions de tots els participants, que ho han fet en format online i amb vídeo enviats prèviament a l’organització. El jurat, format per l’historiador espluguí Josep Maria Vallès Martí, la professora de llengua catalana Elisenda Rossell Andreu, la llicenciada en filologia catalana Magda Buldó i el músic Toni Sánchez, van avaluar i puntuar detalladament les actuacions.
En concret els premiats van ser Judit Castro, amb el primer premi, Toni Guillemart amb el segon i Baltasar Fonts amb el tercer. El jurat va alabar les actuacions de tots els participants assegurant que havia sigut una decisió difícil i amb puntuacions molt igualades entre si.
ÀUDIO: El jurat destaca com han sigut les actuacions d’enguany
El concurs tornarà l’any vinent amb la seva desena edició, que s’espera, pugui ser amb públic presencial per celebrar la dècada de vida del certamen.