Malgrat la pandèmia, la DO Conca de Barberà no ha renunciat a presentar les seves novetats de trepat, la varietat pròpia de la comarca.

Des de fa uns anys, la DO Conca havia apostat per fer una trobada a Barcelona, sota el nom de Concarim, amb professionals del sector, per presentar les novetats dels cellers. Enguany s’ha canviat Barcelona per una pantalla, i la trobada s’està fent en format virtual. L’objectiu és fer arribar els nous vins dels cellers de la denominació d’orígen a professionals del sector: sommeliers, restauradors i periodistes especialitzats.

Diversos cellers presenten les seves novetats de trepat a prescriptors del vi. Ells des d’una torre de la muralla de Montblanc, seu de la DO Conca, on s’ha improvitzat un estudi s’treaming en directe, i els prescriptors des de casa, amb les ampolles que els han fet arribar prèviament.

Un tast virtual, amb una pantalla pel mig, però amb la possibilitat de tastar els vins i interactuar amb els elaboradors. No hi ha el cara a cara ni la conversa de després, però sí la possibilitat de tastar, tots a temps real, les referències que es presenten.

Una vintena de persones han participat a cada una de les dues sessions que s’han fet fins ara. En total s’han preparat quatre tastos. Els propers, més enllà del trepat, pretenen posar en valor noves anyades i noves referències dels cellers elaboradors de la Conca de Barberà.