L’evolució de la pandèmia s’ha disparat aquesta setmana superant els 1.168 punts de risc de rebrot, amb dades de Salut d’aquest dissabte, a causa d’un brot detectat a Montblanc que ja afecta a més de 50 positius. Tot i aquest brot que s’ha detectat a la capital de la Conca de Barberà els altres municipis de la comarca no han tingut cap cas de Covid-19 durant la darrera setmana, excepte Sarral que n’ha tingut dos.

En concret durant els darrers 7 dies s’han confirmat per prova PCR o Test Antigènic 51 positius, 47 més que la setmana anterior. El risc de rebrot a la comarca se situa als 1.168 punts i la velocitat de reproducció a 4,09. Aquesta setmana també s’ha de lamentar dues defuncions amb coronavirus i 5 persones estan ingressades a hospitals a causa de la Covid-19.

El brot que s’ha detectat aquesta setmana hauria sorgit a conseqüència d’una reunió que superava el màxim de persones permès per les mesures anticovid, segons va explicar la directora de l’ABS de Montblanc, Laura Ruiz de Porras. A més a més, també s’estudia si podria tractar-se de la variant britànica del virus, a causa de la rapidesa amb la qual s’ha propagat. A causa d’aquest brot el municipi montblanquí té un risc de rebrot de 2.918 punts i una velocitat de reproducció de 4,34.

La Conca supera els 1.000 positius des de l’inici de la pandèmia

Aquesta setmana la Conca de Barberà ha superat els 1.000 positius, en concret des de l’inici de la pandèmia s’han confirmat 1.015 casos positius, la majoria confirmats per PCR/TA. Aquestes dades demostren que el 5,15% de la població de la comarca ha passat el coronavirus. Del total de casos a Montblanc s’han diagnosticat 395 persones positives (5,36% de la població). A l’Espluga de Francolí han estat 182 els contagiats (4,84% de la població), a Vimbodí i Poblet només s’han registrat 23 casos positius (2,57% de la població) i a Santa Coloma de Queralt 178 persones ja han passat el coronavirus (6,66% de la població). Des de l’inici de la pandèmia també s’han registrat 27 defuncions en relació amb la Covid-19.

Mapa del Departament de Salut

Més de 200 alumnes i professors confinats a Montblanc

A conseqüència del brot a la Vila Ducal de Montblanc són 6 els grups confinats a l’Institut Martí l’Humà de Montblanc després de detectar-se 10 positius, el que afecta ja a més de 150 alumnes i professors. L’escola Les Muralles també s’ha vist afectada després de detectar-se 5 positius i confinar dos grups i un total de 42 persones. Ara, des d’educació s’estudia la situació, sobretot de l’institut, per prendre mesures. Aquest dissabte també s’ha de sumar un grup confinat de 21 persones de l’Escola Martí Poch.

S’atura la vacunació a la Conca per la suspensió de l’administració d’AstraZeneca

La suspensió temporal de la vacuna d’AstraZeneca a tot l’estat ha comportat la paralització de 127.000 dosis que s’havien d’administrar a tota Catalunya aquesta setmana. Dins d’aquesta afectació també es troba la Conca de Barberà on s’ha hagut de paralitzar la vacunació, ja que únicament es comptava amb les vacunes d’aquesta companyia per administrar aquests dies. Salut ha comunicat que la vacunació amb AstraZeneca a l’Estat espanyol es tornarà a reprendre aquesta pròxim dimecres, però encara no se sap amb certesa quan es reactivarà a la comarca. Segons ha pogut saber l’EFMR, a la Conca de Barberà s’han administrat 481 dosis de la vacuna AstraZeneca.