El municipi es converteix en part del projecte Circuit Nòmada amb el qual FiraTàrrega vol recuperar els espectacles que no es van poder realitzar durant l’edició 2020 del festival a causa de la pandèmia i fer-los transitar per tot el territori. En aquest context, l’Espluga ha estat triada com una de les ciutats on s’hi podran veure dos d’aquests espectacles itinerants.

ÀUDIO: La directora artística de Fira Tàrrega, Anna Girbert, explica aquest nou format

ÀUDIO: El regidor de Cultura de l’Espluga, Enric Mercadé, destaca que el món rural tambe pot esdevenir un punt cultural

La primera cita serà el 18 d’abril al Teatre del Casal amb l’espectacle d’Ada Vilaró ‘360 grams’, un espectacle poètic nascut d’una vivència personal que parla de bellesa, superficialitat i dolor. La segona cita serà el 30 de juliol al Museu de la Vida Rural en el marc del Festival de poesia Rusc, on Laia Santanach oferirà una actuació de dansa que combina els clàssics amb l’actualitat.

ÀUDIO: La directora del Museu de la Vida Rural, Gemma Carbó, descriu com serà l’actuació de Laia Santanach

L’Espluga també es convertirà en punt de suport a la cultura amb el projecte EVArt, una proposta de suport a l’artesania i als creadors artístics del territori, que es desenvolupa en espais comercials de la població, amb l’objectiu d’oferir espais de creació i generar accions de dinamització comercial.