El proper 22 de març se celebra el Dia Mundial de l’Aigua, una fita a la qual el Museu Comarcal s’ha volgut sumar programant una visita guiada als Molins de la Vila, on aquest element és fonamental pel seu funcionament. Concretament, l’activitat es realitzarà el 20 de març, dissabte, i les visites seran cada hora des de les 10 del matí fins a la una del migdia.

Aquests molins fariners són una mostra de la força de l’aigua. Un vestigi medieval, datat entre els segles XIII i XIV, que encara es pot posar en funcionament i mostrarà als visitants l’evolució de la molta dels cereals per obtenir la farina, peça clau de l’alimentació mediterrània al llarg de la història.

Per poder participar en aquest esdeveniment, que serà gratuït, és necessari fer reserva prèvia per internet a través del web de Codetickets. El punt de trobada serà al Museu dels Molins de la Vida a l’hora triada.

Cal remarcar, que els molins van reobrir al públic el mes d’octubre de l’any passat i fins al moment ja s’han fet diverses activitats organitzades de les quals han pogut gaudir 165 persones, xifra que es pretén augmentar amb noves propostes atractives al voltant de la natura, l’aigua, la botànica, el pa i l’edat mitjana que s’aniran programant durant els propers mesos.