L’Arxiu Comarcal de la Conca de Barberà ha inaugurat aquest dilluns una exposició amb una mostra del fons documental d’Antoni Serrano Cortès i Montserrat Farriol Rodríguez. Amb el nom ‘Lluita, esperança i llibertat’, a l’exposició, que es podrà visitar fins al setembre, s’hi recullen alguns dels documents més destacats d’aquest fons com són cartells, butlletins informatius o adhesius.

ÀUDIO: El director de l’Arxiu Comarcal de la Conca de Barberà, Josep Maria Porta, posa en rellevància la importància d’aquest fons

ÀUDIO: L’alcalde de Montblanc, Josep Andreu, també dona importància la cessió de l’arxiu

La mostra dona una pinzellada dels documents que conformen el fons, molt centrats en l’activitat política i social que els productors van dur a terme durant el període de l’anomenada transició democràtica. Per una banda, inclou documents personals i esborranys d’articles periodístics; també documents relacionats amb moviments veïnals de Montblanc, així com de les primeres eleccions municipals o de l’organització del Congrés de Cultura Catalana celebrat entre 1975 i 1977, així com de l’Assemblea de Catalunya.

El fons ja es troba disponible a l’Arxiu Comarcal (Imatge: Ràdio Montblanc)

Per altra banda, hi ha una secció dedicada al Partit Socialista d’Alliberament Nacional (PSAN), partit polític del qual els productors del fons n’eren militants; i una altra per a organitzacions sindicals. L’exposició finalitza amb una vistosa mostra d’adhesius i es complementa amb una tria de cartells representatius de la seva col·lecció.

Montserrat Farriol ha destacat durant la inauguració que «són documents que expliquen una part de la història que vam viure molt intensament». Antoni Serrano ha afegit que «a l’Arxiu han fet una feina formidable de catalogació i ordenació dels documents».

ÀUDIO: Anontio Serrano i Montserrat Farriol posen en valor la tasca de l’Arxiu Comarcal