L’òrgan gestor del Paratge Natural d’Interès Nacional de la vall del Monestir de Poblet preveu crear per aquest 2021 dos nous itineraris que transcorreran pel bosc de Poblet.

Per una banda, el PNIN preveu crear un itinerari de Benestar i Silenci per l’entorn de la Font de la Magnèsia i el Tossal de la Creu. Aquest itinerari és una iniciativa de dos joves del Montseny que estan exportant l’itinerari a diferents municipis i la iniciativa consisteix a passejar per camins senyalitzats enmig de la natura en els quals hi ha diferents rètols amb propostes enfocades a impulsar senzilles pràctiques saludables i de mimetisme amb l’entorn, com meditació, atenció plena, ioga, respiració conscient, introspecció o reflexió.

Per altra banda, l’òrgan gestor del PNIN vol realitzar un altre itinerari a la Roca de l’Abella amb diferents elements per tal que tota la gent que no pot accedir a l’itinerari micològic perquè els pàrquings estan plens ho puguin fer per l’entorn de l’Àrea de lleure de la vall de Castellfollit per tal que no hi hagi una massificació de gent a l’altre itinerari.

ÀUDIO: Ester Trullols, directora del Paratge Natural de Poblet, explica els reptes del 2021.

Actualment en el Paratge Natural de Poblet s’ofereixen als visitants 9 itineraris senyalitzats especialment dissenyats per gaudir de la visita a aquest espai natural. Entre ells hi ha l’itinerari per l’alzinar de la Pena, l’itinerari micològic pel bosc de Castellfollit (itinerari més transitat del Paratge), el camí ramader, l’Itinerari forestal terapèutic o l’itinerari geològic pel Bosc de Poblet, entre d’altres.