Senan preveu acollir a finals d’aquest any, una família de refugiats. El municipi de la Conca de Barberà participarà en una prova pilot amb una vintena de més municipis de Catalunya. L’Associació de Micropobles de Catalunya, en col·laboració amb el Servei d’Ocupació de Catalunya, ha impulsat un projecte pel qual famílies refugiades que han arribat al país puguin anar a viure en municipis petits.

El micropoble de Senan rebrà una família i durant un any el consistori li assegurarà un habitatge digne i feina per un o dos membres, uns llocs de treball que estaran subvencionats pel Servei d’Ocupació de Catalunya. L’alcaldessa de Senan, en declaracions a l’EFMR explicava que “l’objectiu de la iniciativa va més enllà de la solidaritat, que també, però al final és un feedback comú. També pretenem aturar el despoblament rural i enriquir culturalment els nostres pobles”.

ÀUDIO: Carme Ferrer, alcaldessa de Senan, explica la finalitat del projecte

Des de l’Associació de Micropobles de Catalunya es va decidir engegar aquesta prova pilot i és per això que van fer una crida als 337 ajuntaments associats per si estaven interessats a formar part del projecte. D’entre els disposats se n’han seleccionat una vintena, de diferents punts del país, entre ells Senan. El següent pas el tindrà el mateix Ajuntament que “en el proper Consell Obert ho explicarem a la gent del poble i a veure com ho veuen i que en pensen, en funció de tots aquests condicionants prendrem la decisió de si continuem endavant”, exposava Ferrer.

ÀUDIO: L’alcaldessa indica quins són els següents passos

La intenció de l’ACM és que cada poble pugui acollir una família cada any. Si l’acollida és exitosa i un cop finalitzada la subvenció aquelles persones poden continuar vivint pels seus propis mitjans al municipi, podrà arribar una altra família a començar el procés.

Municipi de Senan (Imatge: Gerard Bosch)