L’any ja es va encetar amb un lleuger repunt dels aturats a la comarca. Ara, el mes de febrer, continua aquesta pujada, lenta, però progressiva amb 42 aturats més. Pel que fa a la taxa d’aturats registrats es manté constant des de fa uns mesos al 9,99%, més d’un punt superior a fa un any quan era de 8,15%.

En total els aturats d’aquest febrer han sigut 1.062. Si aquesta mateixa xifra la comparem amb les obtingudes el febrer de 2020 la pujada és notòria: 295 aturats més. Cal destacar que les xifres de l’any anterior, concretament 767 aturats, van ser les últimes abans de l’inici del confiament domiciliari provocat per la pandèmia i per tant les últimes que podem tractar amb certa normalitat.

Per municipis, destaquen les xifres de Montblanc amb 424 aturats (19 més que l’últim recompte) i l’Espluga de Francolí amb 203 aturats (16 més que l’últim recompte). Altres municipis amb un augment d’aturats han estat Santa Coloma de Queralt (9), Barberà de la Conca (2), Pira (2), Blancafort (1), Vilanova de Prades (1) i Vimbodí i Poblet (1). En canvi, l’atur ha disminuït a Sarral (-4), Solivella (-2), Vilaverd (-2) i Savallà del Comptat (-1). La resta de municipis continuen igual.

4.000 aturats més a tota Catalunya

L’atur va pujar en 4.209 persones a Catalunya en comparació al mes anterior i la xifra de desocupats va créixer fins als 512.209. Aquesta xifra suposa un increment mensual del 0,83% i si es compara amb el mateix mes del 2020 l’atur augmenta un 29,62%, concretament hi ha 117.076 desocupats més. El nombre d’aturats no era tan elevat a Catalunya des del gener del 2016.