Santa Coloma de Queralt s’avança a la resta de poblacions per iniciar les activitats relacionades amb el 8-M aquest mateix dimecres 3 de març. Durant tota la setmana i fins al mateix dilluns el municipi realitzarà una desena d’activitats per commemorar el Dia Internacional de la Dona.

Els actes començaran aquest dimecres 3 de març amb una sessió per ‘Reconnectar amb la teva essència femenina’ amb Griselda Figuerola. La següent activitat es desplaça al divendres 5 de març amb una Sessió ‘Afro Yin’ amb @paula.villodres. Dissabtes se celebrarà una xerrada-taller anomenada ‘Reflexionem sobre privilegis i discriminacions en relació al gènere’ amb Júlia Mullerat. Les tres activitats es duran a terme a partir de les sis i mitja de la tarda a la sala gran del castell.

Diumenge 7 de març serà el dia gros i començarà a les 11 del matí amb un contacontes infantil a càrrec de Nuruia de la Cia, seguit a les 11:30h de lectures amb la companyia de teatre Cia i a les 12h membres d’entitats colomines realitzaran una foto de dones per visibilitzar la presència femenina. Just després hi haurà un col·loqui amb la DJ Marta Salicrú per parlar de la falta de representació femenina en aquest sector. El dia acabarà amb una ballada de gegantes amb l’associació de gegants de Santa Coloma i una encesa de dones de la colla Diables Keresus per acomiadar la jornada.

Els últims actes seran el dilluns, moment en què l’ajuntament il·luminarà la seva façana de color lila en homenatge de totes les dones i es farà entrega d’un ram de flors a la dona més gran de Santa Coloma de Queralt.

Per participar en els actes de dimecres, divendres i dissabte, és necessari reservar plaça a través de Code-tickets, ja que hi haurà places limitades.