La filial d’energies renovables d’Endesa, Enel Green Power Espanya (EGPE), promou una altra instal·lació a l’Espluga de Francolí, que se sumaria a les instal·lacions Costa del Foraster i Plans de Jori que ja estan projectades al municipi. Aquest cop Endesa planteja ubicar una planta fotovoltaica d’unes 140 hectàrees al terme municipal de l’Espluga al lateral de la carretera de Blancafort.

Enel ha iniciat els tràmits administratius davant la Ponència d’Energies Renovables de la Generalitat al disposar del projecte de menys de 50 megawatts (MW) de potència. Aquesta nova planta fotovoltaica denominada Instal·lació fotovoltaica El Francolí comptaria amb 42 MW de potència pic.

La seva ubicació està prevista a les proximitats de la carretera TV-2336 que connecta l’Espluga amb Blancafort, en concret a les zones de Mas de Boquer, Mas del Civit, Mas del Buisona i el Barranc del Mas d’en Xup.

ÀUDIO: Josep M. Vidal, alcalde de l’Espluga, valora l’avantprojecte que ha entrat aquest mes a la Ponència