L’allau de projectes d’energia renovable a la Conca de Barberà genera diferències entre municipis. Diversos ajuntaments s’han desmarcat del manifest conjunt que van firmar tretze alcaldes de la comarca en contra de la massificació i s’ha tornat a evidenciar la falta d’unitat.

Un dels governs contraris al manifest és el de Vimbodí i Poblet que reclama que siguin els municipis els que tinguin l’última decisió sobre cada projecta, fet que no consta al manifest i motiu pel qual l’equip de govern assegura no haver-se adherit, com si s’havia fet amb tractats anteriors on aquesta clàusula era present.

ÀUDIO: L’alcalde de Vimbodí i Poblet, Joan Canela, destaca que el poble ha de decidir en última instància

L’alcalde del municipi, Joan Canela, destaca que l’opinió dels propietaris dels terrenys també s’ha de tenir en compte en aquests casos, ja que les energies renovables els hi ofereixen una rendibilitat molt superior de les finques que la que ofereix la pagesia. A més, segons Canela, en cas d’acord entre el propietari i l’empresa energètica, l’opinió de l’Ajuntament no farà canviar l’acord.

L’oposició demana un ple extraordinari per aclarir la situació

Des de l’oposició, Esquerra Republicana ha demanat realitzar un ple extraordinari per parlar de la decisió de l’equip de govern i determinar accions clares al respecte assegurant que en cas de voler reflectir l’opinió del poble és necessari realitzar una enquesta a la ciutadania.

ÀUDIO: La membre d’Esquerra Republicana de Vimbodí i Poblet, Cristina Potau, reclama un apropament amb la ciutadania

L’oposició també ha puntualitzat que en cas de no actuar ara, quan el projecte ja sigui una realitat serà massa tard per presentar al·legacions. Per la seva banda, l’Ajuntament defensa que sense un projecte en ferm sobre la taula i el seu posterior estudi no presentaran al·legacions.